考生在線咨詢

四川成考網微信公眾號 四川成考網微信公眾號
返回頂部∧
四川成人高考網
|
微信
四川成考網二維碼
|
成考咨詢:028-61986493

2017年成考專升本英語考試模擬試題及答案四

發布時間:2018-06-20    四川成考網 www.annapage.com.   瀏覽量:27

一、語音知識(共5小題,每題1.5分,共7.5分)

在下列每組單詞中,有一個單詞的畫線部分與其他單詞的畫線部分的讀音不同。找出這個詞。


1.請選擇出劃線部分讀音不同的選項(  )。

A. exercise

B. except

C. coffee

D. journey

答案:A

2.請選擇出劃線部分讀音不同的選項(  )。

A.exhibition

B.honor

C.horror

D.honest

答案:C

3.請選擇出劃線部分讀音不同的選項(  )。

A. stop

B. program

C. soul

D. below

答案:A

4.請選擇出劃線部分讀音不同的選項(  )。

A.violin

B. professional

C. hospital

D. oral

答案:D

5.請選擇出劃線部分讀音不同的選項(  )。

A.character

B.China

C.child

D.choice

答案:A


二、詞匯與語法知識(共15小題,每題1.5分,共22.5分)從每小題的四個選項中選出最佳的一項。


6.She had changed so much that I could hardly __________ her.

A. differ

B. find out

C. explain

D. recognize

答案:D

解析: 本句句意是:她變化如此大,我幾乎認不出她了。

7.Little __________ what others think.

A. does he care about

B. did he care about

C. he cares about

D. he cared about

答案:A

解析:表示否定意義的詞little放在句首,句子倒裝。根據從句判定應用現在時。

8.He was busy yesterday; otherwise he __________to the meeting.

A. would have come

B. would come

C. could come

D. had come

答案:A

解析: 表示對過去發生事實的假設要用虛擬語氣。

9.Excuse me, are you waiting for the bus?

Yes, I am. But the bus is so late. __________,how can I get to No. 1 Middle School?

A. In the way

B. On the way

C. Out of the way

D. By the way

答案:D

解析:從整個語境中可以看出,所填部分為一獨立成分,是引起所問問題的插入語,應用by the way,意思是“順便問一下”。

10.__________ more careful, his ship would not have sunk.

A. If the captain were

B. Had the captain been

C. Should the captain be

D. If the captain would have been

答案:B

解析: 由主句謂語可判斷,從句應表示與過去事實相反的情況,虛擬條件句中的謂語應 用過去完成時。動詞放句首的倒裝形式表明是虛擬語氣。Had the captain been=If the captain had been。

11. I'd met her many times before yesterday.

So__________

A. did I

B. had I

C. I did

D. I had

答案:D

解析: 本句是對上句的重復,盡管用so開頭,語序也不倒裝。

12.Happily for john's mother, he is working harder to __________ his lost time.

A. make up for

B. keep up with

C. catch up with

D. make use of

答案:A

解析:make up for意為“彌補”;keep up with意為“跟上”;catch up with意為“趕上”;make use of意為“利用”。約翰的母親很高興看到他為了彌補浪費的時間而努力。

13.I will go back to my hometown as soon as I __________ my examinations.

A. will finish

B. finish

C. has finished

D. would finish

答案:B

解析: 時間狀語從句中要用一般現在時表示將來。

14.Tom writes as __________ as her brother.

A. clear

B. more clear

C. clearly

D. most clearly

答案:C

解析: as...as...表示“和……一樣”,本結構中用形容詞或副詞的原級。

15.I recognized John __________ he entered the room.

A. hardly

B. the minute

C. no sooner

D. at once

答案:B

解析: the minute引導時間狀語從句,表示“一……就……”。

16.I enjoy the concert last night; they played __________ beautiful music.

A. such

B. such a

C. so

D. so a

答案:A

解析: 這里要強調的是名詞:音樂。所以應用such修飾。so修飾形容詞。music是不可數名詞,不能用不定冠詞。所以應選擇A項。

17.It is not polite to __________ a speaker when he is making a speech.

A. interrupt

B. cease

C. oppose

D. inquire

答案:A

解析: interrupt意為“打斷”;cease意為“停止”;oppose意為“反對”;inquire意為“詢問”。

18.Fond of singing as she is, she is __________ a good singer by profession.

A. everything but

B. something but

C. nothing but

D. anything but

答案:D

解析: anything but意為“絕對不”;nothing but意為“僅僅,只”;but一般不與something、everything連用。

19.Of the two new teachers, one is experienced and __________.

A. the others are not

B. another is inexperienced

C. the other is not

D. others are inexperienced

答案:C

解析: 表示兩者中的“另一個”用the other。

20.__________the more you are aware of content and meaning.

A. The more words you are familiar to

B. The more words you are familiar with

C. You are familiar to more words

D. You are familiar with more words

答案:B

解析: 句型“the more...the more...”表示“越……越……”;be familiar with表示“熟悉,通曉”。


三、完形填空(共15小題,每小題2分,共30分)


As you may know,the best way to keep yourself physically fit is to exercise every day.The. (21__________) is that you should (22 __________)physical fitness part of your (23__________) routine.It is the same.with mental fitness. ( 24__________ ) you want to be able to think well and to learn well,you (25__________ ) exercise your mind daily.

As with phsical fitrtess,there are a (26__________ ) 0f activities you can do to keep in contro1.However,over the (27__________ ) run,the very best way to exercise your mind is to (28__________) the habit of readin9.Here is why.Think of the difference,between watching television and (29__________ ) a book. Watching television is a passive experience.You sit,you look,and you listen.Such concentration is (30 __________) by outside stimulation(刺激).Reading.a book,on the other hand.requires (31__________) concentration.As you read,you must,put in a great deal of effort to look at the words,(32__________)0ut what they mean,and build、.up images,thoughts and opinions within your (33__________) Druing your reading,if you stop concentrating,even (34 __________) a second, eyerything stops.Nothing happens,until you start concentrating again.For this reason,reading regularly forces you to (35__________) your powers of concentration,a skill whose value would be difficult to overpraise.

( )21.A.thing

B.problem.

C.trouble

D.matter

答案:A

( )22.A.cause

B.make

C.bring

D.turn

答案:B

( )23.A.daily

B.weekly

C.monthly

D.quarterly

答案:A

( )24.A.Until

B.Unless

C.When

D.If

答案:D

( )25.A.may

B.must

C.could

D.would

答案:B

( )26.A.pair

B.set

C.few

D.number

答案:D

( )27.A.LOng

B.short

C.quick

D.slow

答案:A

( )28.A.change

B.break

C.support

D.form

答案:D

( )29.A.reading

B.writing

C.editing

D.translating

答案:A

( )30.A.done

B.divided

C.driven

D.drawn

答案:C

( )31.A.passive

B.active

C.LOw

D.final

答案:B

( )32.A.figure

B.take

C.set

D.look

答案:A

( )33.A.understanding

B.reach.

C.field

D.mind

答案:D

( )34.A.for

B.at

C.by

D.in

答案:A

( )35 A share

B.seize

C.decrease

D.increase

答案:D

通讀下面的短文,掌握其大意。然后從每小題的四個選項中選出可填入相應空白處的最佳選項。


四、閱讀理解(共15小題,每題3分,共45分)

閱讀下列短文,然后根據短文的內容從每小題的四個選項中選出最佳的一項。


根據以下資料,回答下面試題。

Uncle Sam is a tall, thin man.He's an older man with white hair and a white beard.He often wears a tall hat, a bow tie, and the stars and stripes of the American flag.

Who is this strange-looking man? Would you believe that Uncle Sam is the US government? But why do you call the US government Uncle Sam?

During the War of 1812, the US government hired meat packers to provide meat to the army.One of these meat packers was a man named Samuel Wilson.Samuel was a friendly and fair man.Everyone liked him and called him Uncle Sam.

Sam Wilson stamped the boxes of meat for the army with a large US for United States.Some government inspectors came to look over Sam's company.

They asked a worker what the US on the boxes stood for.As a joke, the worker answered that these letter stood for the name of his boss, Uncle Sam.

The joke spread, and soldiers began saying that their food came from Uncle Sam.Before long, people called all things that came from the government "Uncle Sam"."Uncle Sam" became a nickname for the US government.

Soon there were drawings and cartoons of Uncle Sam in newspapers.In these early pictures, Uncle Sam was a young man.He wore stars and stripes, but his hair was dark and he had no beard.The beard was added when Abraham Lincoln was President.President Lincoln had a beard.

The most famous picture of Uncle Sam is on a poster from World War I.The government needed men to fight in the war.In the poster, a very serious Uncle Sam points his finger and says "I want YOU for the US Army."

36.Uncle Sam often wears a tall hat, __________, and the stars and stripes of the American flag.

A. dark hair

B. a bow tie

C. a box

D. a shirt

答案:B

解析:參見第一段。

37.Government inspectors came to __________ Sam's meat-packing company.

A. ask

B. stand for

C. look over

D. see

答案:C

解析: 由“inspector”可知,這些人是來視察、檢查的,所以選C。

38.In the drawing and cartoons of Uncle Sam __________.

A. he wore the stars and stripes

B. he never had a beard

C. he had no hair

D. he wore a bow tie

答案:A

解析: 參見倒數第二段。

39.Sam Wilson stamped the boxes of meat for the army with a large US for __________.

A. Uncle Sam

B. United States

C. Soldiers

D. America

答案:B

解析: 參見第四段。

根據以下資料,回答下面試題。

Families separated by the Florida Straits were overjoyed Tuesday and Miami-based charter companies rushed to add seats and flights to their Havana routes after the Obama administration decided to let more Americans visit Cuba as often as they want, and spend as much as they like.

The policy changes are sure to put more money into Cuba's dying economy, and many would-be travelers are already call for still more barriers to fall. Even Fidel Castro (菲德爾?卡斯特羅) , who had belittled the changes Monday, yielded Tuesday that they were "positive, although minimal".

The United States still doesn't let most Americans without ties to Cuba visit the island or send in money.But the change, announced Monday by the Obama administration, was among the most significant openings in the half-century of hostilities between the two countries.

During the Bush administration, Americans with immediate family members on the island could visit once every three years and send up to $100 a month to their families.

Now, there are no limits to travel or expense, and the definition of family is expanded to include relatives as distant as second cousins, as well as anyone else who lives as "family" in the home of the authorized traveler.

40.According to the article, what will this change in policy do for Cuba?

A. It will boost the Cuban econom

B. It will help defeat Fidel Castr

C. It will make more Cubans come to the United State

D. It will decrease the number of Cubans coming to the United State

答案:A

解析:這篇文章說奧巴馬政府改變了政策,允許更多的美國人探望古巴人。第二段第一句:政策的改變會改善蕭條的古巴經濟。這里主要講的是與古巴人有親屬關系的美國人去古巴,而不是古巴人來美國。

41.Under the new regulations, how often are Cuban-Americans allowed to visit their relatives in Cuba?

A. As often as they lik

B. Once every three year

C. Once a yea

D. Twice a yea

答案:A

解析: 第一段。美國人可以想什么時候去古巴就什么時候去。

42.How long have Cuba and the United States maintained a "hostile" relationship?

A. About 20 year

B. About 30 year

C. About 40 year

D. About 50 year

答案:D

解析: 第三段。奧巴馬政府所給的這個變化為兩個敵對了半個世紀的國家打開了大門。半個世紀為50年。

43.Under George W.Bush, how much money could Cuban-Americans send to their family members?

A. As much as they wanted

B. Up to $100 a mont

C. Up to $100 a yea

D. Up to $100 every three year

答案:B

解析: 第四段。布什政府時期,兩邊的親友每三年探望一次,每月可寄給古巴親友100美元。

根據以下資料,回答下面試題。

People need to be active to be healthy.Our modem lifestyle and all the conveniences we've become used to have made us sitting much of the time - and that's dangerous for our health.Sitting around in front of the TV or the computer, riding in the car for even a short trip to the store and using elevators instead of stairs, all contribute to our inactivity.Physical inactivity is as dangerous to our health as smoking!

Add up your activities during the day in periods of at least 10 minutes each.Start slowly ...and build up.If you're already doing some light activities move up to more moderate ones.A little is good, but more is better if you want to achieve health benefits.

Scientists say add up 60 minutes of physical activity every day to stay healthy or improve your health.Time needed depends on effort - as you progress to moderate activities, you can cut down to thirty minutes, four days a week.

Physical activity doesn't have to be very hard to improve your health.This goal can be reached by building physical activities into your daily routine.Just add up in periods of at least ten minutes each throughout the day.After three months of regular physical activity, you will notice a difference - people often say getting started is the hardest part.

(From Handbook for Canada's Physical Activity Guide to Healthy Active Living p.4.Canadian Society for Exercise Physiology, Ottawa, Ontario, 1998)

44.Nowadays people __________.

A. are less active than in the past

B. are more active than in the past

C. are sitting as much as they used to be

D. are sitting as less as they used to be

答案:C

解析:第一段,我們已經習慣于現代生活帶給我們的方便,這些方便使我們總是坐著。這段后半部分給了一些例子。

45.Time needed for physical activity depends on __________.

A. health

B. effort

C. money

D. kinds of activities

答案:B

解析: 第三段,科學家說每天的運動時間疊加起來60分鐘會使你保持健康或改善你的健康。運動時間的長短依據你的努力。

46.You can improve your health by __________.

A. bringing physical activity into your timetable

B. eating less and less during short periods of time

C. relaxing and keeping coolD.

D.getting as many activities as you can

答案:A

解析: 第四段,運動并不難,只要把運動加入到日常生活當中,使其成為生活的一部分就可以達到目的。

47.People say that __________

A. they do not have time for physical activity

B. they do not know the suitable physical activity

C. getting into physical activity is not so difficult

D. getting into physical activity is the most difficult part

答案:D

解析: 最后一句話,人們認為萬事開頭難。

根據以下資料,回答下面試題。

The winter in Iceland has been one of the worst ever.An animal that was born in Iceland and just returned there has enjoyed the weather.Keiko is a killer whale who is now living in a hidden bay.

When Keiko was one or two years old, he was captured.This was in 1979.In 1982 he was moved to an amusement part in Ontario, Canada.Three years later another park took him to Mexico City.There, the 6.4-meter (21-foot) whale lived in a small pen with water that was too warm.In1993 the "Free Willy" movie made people aware of his state.In 1996 the Free Willy Keiko Foundation moved him to a pool in an aquarium in Newport, Oregon.

The foundation has spent over $12 million to return Keiko to Iceland, his home.Late last year the 40,000-pound (18,100-kilogram) whale was flown on a C-17 transport plane to pen near the Wesman Islands.

Critics thought Keiko would suffer in the cold water.Instead, he is enjoying the cold and becomes more active.He likes to jump out of the water to get sprayed by the salt spray.Since his return, he acts more like a wild whale.He dives more often, eats more live fish, and is more active.

Keiko still isn't ready to go out alone into the open sea.Trainers hope to put him in a larger bay.They also hope to train him to follow a boat.They don't know what Keiko will do when he meets other sea animals.So far the only animals who have come near Keiko's cage left when they saw him.

They would like to let Keiko free this summer.No one knows if he will be ready.If he isn't, the Keiko Foundation is ready to take care of him.It will cost about $1 million a year.

48.Critics thought that Keiko would __________.

A. die from the cold water in Iceland

B. be happy to return home

C. want to be free

D. be less active

答案:A

解析:這是一篇講一頭殺傷力很強的鯨魚回到冰島海域生活的情景。從第四段可知,評論員們以為鯨魚會受不了寒冷。然而事實卻相反,鯨魚在那里生活得很愉快。

49.Keiko has __________.

A. enjoyed being with other sea animals

B. killed other sea animals that have come into his pen

C. had limited contact with other sea animals

D. is ready to go to the open sea

答案:C

解析: 倒數第二段。鯨魚還是不想單獨到寬闊的大海里去。訓鯨員想知道如果遇到其他的海洋動物它會怎么做。由此可見這頭鯨魚很少與其他的海洋動物接觸。

50.This summer trainers hope to __________.

A. give Keiko a freedom in the wild

B. immediately set him free

C. move him to another aquarium

D. still keep him in the cage

答案:A

解析: 參見最后一段。訓鯨員準備在夏天的時候給它自由。但不知它是否已經準備好了。

51.IfKeiko can't adjust to the wild, the foundation __________.

A. will set him free anyway

B. will bring him back to the United States

C. will take care of him for the rest of his life

D. won't be able to take care of him

答案:C

解析: 參見最后一段。如果鯨魚不能適應自然的環境,Keik0的基金會會以每年一百萬美元的花費來照看它。那就意味著照看它終生,而不把它放回大自然。

根據以下資料,回答下面試題。

Many people catch a cold in the springtime and/or fall.It makes us wonder., if scientists can send a man to the moon, why can't they find a cure for the common cold.The answer is easy.There are literally hundreds of kinds of cold viruses out there.You never know which one you will get, so there isn't a cure for each one.

When a virus attacks your body, your body works hard to get rid of it.Blood rushes to your nose and brings congestion with it.You feel terrible because you can't breathe well, but your body is actually "eating" the virus.Your temperature rises and you get a fever, but the heat of your body is killing the virus.You also have a runny nose to stop the virus from getting to your cells.You may feel miserable, but actually your wonderful body is doing everything it can to kill the cold.

Different people have different remedies for colds.In the United States and some other countries, for example, people might eat chicken soup to feel better.Some people take hot baths and drink warm liquids.Other people take medicines to stop the fever, congestion, and runny nose.

There is one interesting thing to note--some scientists say taking medicines when you have a cold is actually bad for you.The virus stays in you longer because your body doesn't have a way to fight it and kill it.Bodies can do an amazing job on their own.There is a joke, however, on taking medicine when you have a cold.It goes like this:

If takes about one week to get over a cold if you don't take medicine, but only seven days to get over a cold if you take medicine.

52.The reason that scientists cannot cure a common cold is __________.

A. we don't know how we get cold

B. we aren't sure the exact kind of cold viruses

C. we don't know when we will catch cold

D. we aren't sure the exact scientific method

答案:B

解析:這篇文章主要講的是藥物對感冒的作用。第一段講到,人們提出一個疑問,科學家都能讓人類上月球,為什么就不能治愈感冒呢?因為,感冒的病毒成千上萬而我們又不能確定患的是哪種病毒引起的感冒,所以無法治療。

53.When we catch cold, how does our body work hard?

A. Our runny nose stops our breat

B. Our temperature rises to make us feel miserabl

C. Our blood rushes into our cell

D. Our nose, fever, and blood work together to kill viru

答案:D

解析: 第二段說明我們身體自身的保護能力。流鼻涕、發燒都是為了殺死病毒。

54.Scientists say when we catch cold, __________.

A. taking medicine

B. seeing a doctor

C. leaving it to your body

D. making a joke to your friend

答案:C

解析: 第三段接著說科學家認為感冒吃藥實際上對身體有害,所以,還是讓自身的能力去與病毒斗爭吧。

55.The joke means taking medicine __________.

A. is better than not taking it

B. needs longer time to recover

C. is the same with no medicine

D. has no effect

答案:C

解析: 參見最后一段。所以有這么一個笑話:感冒時,如果你不吃藥,得需要整整一周才能恢復;但如果你吃藥,7天就好了。所以,吃不吃藥都一樣。而吃了藥反而會對身體不好,所以是有影響的。


五、補全對話(共5句,每句滿分為3分,共15分)

根據中文提示,將對話中缺少的內容寫在橫線上,這些句子必須符合表達習慣。打句號的地方,用陳述句;打問號的地方,用疑問句。


根據下面選項回答下面試題:

A.Where are you going today

B.That’s not our bus

C.I'll catch up on my reading to kill time

D.There isn’t a cloud in the sky

E.Did you catch the news today

F.How long have you been waiting

G.Have a nice day

H.Don’t forget your book

Mary:We couldn’t ask for a better day,could we?

John:I know. 56__________________________________________________.I love this time of the year.

Mary:This bus seems to be running late,doesn’t it? 57 __________________________________________________ ?

John:I've been here for at least ten minutes.

Mary:Ah,here comes a bus!

John:Oh good.Wait ! 58 __________________________________________________ .That bus goes downtown.

Mary:Well,it looks like we’11 be waiting a little longer. 59 __________________________________________________ ,I guess.

John:Oh,I'm afraid you have no time for that.Here’s our bus.

Mary:Oh great! I thought it would never come.

John: 60 __________________________________________________ !

Mary:You too.

56.填入(56)處的最佳答案是()。

A.Where are you going today

B.That’s not our bus

C.I'll catch up on my reading to kill time

D.There isn’t a cloud in the sky

E.Did you catch the news today

F.How long have you been waiting

G.Have a nice day

H.Don’t forget your book

答案:D

57.填入(57)處的最佳答案是()。

A.Where are you going today

B.That’s not our bus

C.I'll catch up on my reading to kill time

D.There isn’t a cloud in the sky

E.Did you catch the news today

F.How long have you been waiting

G.Have a nice day

H.Don’t forget your book

答案:F

58.填入(58)處的最佳答案是()。

A.Where are you going today

B.That’s not our bus

C.I'll catch up on my reading to kill time

D.There isn’t a cloud in the sky

E.Did you catch the news today

F.How long have you been waiting

G.Have a nice day

H.Don’t forget your book

答案:B

59.填入(59)處的最佳答案是()。

A.Where are you going today

B.That’s not our bus

C.I'll catch up on my reading to kill time

D.There isn’t a cloud in the sky

E.Did you catch the news today

F.How long have you been waiting

G.Have a nice day

H.Don’t forget your book

答案:C

60.填入(60)處的最佳答案是()。

A.Where are you going today

B.That’s not our bus

C.I'll catch up on my reading to kill time

D.There isn’t a cloud in the sky

E.Did you catch the news today

F.How long have you been waiting

G.Have a nice day

H.Don’t forget your book

答案:G


六、書面表達(滿分30分)


61.以某公司的名義寫一個競賽通知。內容如下:

(1)競賽的名稱和內容。

(2)參與對象。

(3)競賽的時間。

(4)報名的截止日期。

答案:Competition Notice

July 18, 2009

Please inform any art students you know about this free to enter competition.

First Prize:$5,000

Second Prize:$2,000

Third Prize:$1,000

The Star space Company recently launched a student art scholarship competition for university students. The competition is free to enter and is open to art students throughout the world.

The scholarship program is intended for students who exhibit exceptional artistic excellence in their chosen medium. Including photography and video, both contemporary and traditional in nature.

The deadline for submission is November 21, 2009. Scholarship winners are announced on December 19th, 2009. Students interested in signing up for the Star space Scholarship Competition can find out more details by visiting_ www.myartspace.com / scholarships.

The Starspace Scholarship Competition


與“2017年成考專升本英語考試模擬試題及答案四”相關閱讀

'); })(); JBO注册